Uppfödare – viktig info gällande Skuttli


Uppfödare – viktig info gällande Skuttli

Skuttli
Vi i AG har under en tid haft samtal med Daniel om Skuttli, och att använda systemet för inrapportering av kullar. Daniel har arbetat fram ett system för detta som är på god väg att snart lanseras!

Vi vill dock i AG fortfarande göra er uppmärksamma på att Skuttli inte är det officiella systemet för inrapportering av kullar. Inrapportering ska ske via mail till ag@skhrf.com

När vi väljer att låta skuttli bli det officiella systemet för kullregistrering kommer vi gå ut med denna information samt bjuda in er till en online-föreläsning som förklarar de nya funktionerna. Ha tålamod!

Som en del kanske redan fått erfara så kan man inte längre lägga in en kanin med gårdsnamn OM kaninen är född efter 1 januari 2015. Det kommer upp ett felmeddelande som säger att ”ungar födda efter 1 januari måste läggas in via kullsidan”.

Denna ”spärr” har kommit till och kommer bli permanent. Detta för att det endast är uppfödaren som ska kunna lägga in kaninen/ungen i systemet.

Vid problem med detta att lägga in ungar/kullar – kontakta AG på: ag@skhrf.com.

Så länge
Skickas kullregistrering via mail till: ag@skhrf.com

Vi poängterar återigen från avelsgruppen att Skuttli inte är det officiella systemet för inrapportering av kullar – än! Det är på god väg och så snart alla funktioner som vi vill fungerar så är tanken att kullregistreringar ska ske via Skuttli. Än är vi inte där – men snart!

Kull som får starta snart?
Kullar födda efter 1 januari 2015 ska registreras in till förbundet. Mer om detta kan du läsa om i inläggen länkade nedan:

Vi i AG vill poängtera att det är viktigt att man registrerar i god tid innan dess att ungarna får starta. Detta för att vi och Daniel ska ha tid att lösa eventuella problem med Skuttli.

Du som uppfödare ska därför registrera kullen när ungarna är mellan 8-12 veckor gamla.

Problem, frågor, funderingar?
Uppkommer det problem med kullregistrering/lägga in kanin eller annat som rör kullar vad gäller Skuttli, kontakta oss i avelsgruppen på ag@skhrf.com.

 

//Avelsgruppen ip info . find a domain .