SKHRFonline


TBT – Tillbakablick i Rikshoppet

Otto
Ur Rikshoppet nr 3 juni 2005

Hej! Jag heter Otto och tål inte kritik!

Så nu vet ni det. Jag ville bara ha det sagt och det är absolut ingen pik. Som ni kanske vet har jag varit på SM i Morgonen. Jag förstår inte varför folk gnäller så på att det är såå långt. Det är väl inte långt! Det är exakt lika långt på andra hållet, varifrån man nu kommer.
Jag själv tar ju himlaexpressen så att jag är på plats i en grisblink!
Alla var där!
Jag tyckte ni var förvånansvärt snälla mot era kaniner denna gången. Är det så att ni har lärt er eller var det så att ni var rädda för att de elaka tanterna som satt framme vid domarbordet? Egentligen bryr jag mig inte om vilket, men man blir allt nyfiken. Tänk nu på vad jag sa förra gången! Behandla inte era kaniner annorlunda hemma än på banan. Det förvirrar kaninerna.

Nu förstår jag att det börjar titta fram en hel del kaninungar hos er. Har ni funderat på vilka som ska köpa alla dessa små bäbisar? Det är oroväckande att se eftersom vi vet att många av dem kommer att hamna här uppe… Det trodde ni inte va?
Jo så är det. Många av de ungar som inte finner nya hem innan sommarens slut hamnar här uppe. det är ju juste varken mot dem eller mot oss. Vi klarar snart inte av att ta emot alla kaniner som ska hut, men de flesta har vi ju någon nytta av.
Förra sommaren fick vi bugga ut en el avdelning och fick sätta Lowa till att passa dem. Hon är duktig men hon kan ju inte orka med hur mycket som helst.
Så i år går vi ut med en bön till er där nere… Ta inte för många kullar! Tänk på oss här uppe om inget annat!

Det är också dags att vaccinera kaninerna mot sjukdomar. Jag gjorde själv det när jag bodde på jorden och det gör inte alls ont som man kan tro. Det enda vi kaniner vill ha är några dagars vila efteråt i fall att vi mår dåligt.
Och jag kan lova er att alla kaniner vill bli vaccinerade. Det är ingen soom vill dö i någon av de plågsamma sjukdomarna som finns och det lilla sticket vi får varje år är helt ok om man jämför.

För ett tag sedan fick jag ett mail där det stod att jag inte skulle vara så elak mot Lännart. Om det vill jag bara säga, att jag är hur elak jag vill mot honom, eftersom han är elak tillbaka. Jag har pratat med Zoogin som bodde med honom tidigare och han har allt berättat ett och annat för mig.
Just nu är det lugnt, han har blivit omvänd och är världens snällaste kanin. Han jobbar i morotslandet varje dag och har till och med träffat en söt liten kanintjej här uppe. Jag litar inte riktigt på honom, men så länge han är ihop med kanintjejen är det nog ok. Hon gillar inte elaka kaniner så han får allt hålla sig i skinnet.
Jag vet saker som ni inte vet! haha…

Eran Otto

tbt_banner