SKHRFonline


Månadsbrev mars 2018

Hej!

Våren är förhoppningsvis kommen i åtminstone tanken och med lite värme även om snön ligger kvar på många ställen i Sverige. I och med våren, närmar sig årets flertal stora arrangemang.

 

SM i krok och höjd 2018

Västra Götalands kaninhoppare har blivit tilldelade arrangemanget av krok och höjd-SM 2018 i höst. SM:et planeras att hållas i Lysekil, i en beprövad inomhuslokal datumen 20-21 oktober (självklart med reservation för förändringar). Mer information kommer att komma ut när SM:et närmar sig. Vi hoppas på ännu ett SM med härlig stämning och många fina lopp även under hösten, och önskar även VÄSKH lycka till med arrangemanget.

 

10/4, sista dagen att anmäla sig till domarlägret

Den 10:de april är sista dagen att ansöka om att få vara med på domarlägret 2018. Protokoll för anmälan till detta finns att hitta under ”nedlaggningsbara filer” på skhrf.com och skickas till dk@skhrf.com. Alla förberedande aspirantuppgifter behöver inte vara klara till dess, men ska vara klara innan domarkursens start. Vid mer information hänvisar vi till domarkursens annons på SKHRF Online och vidare frågor till DK.

 

Två nya klubbar – RoKH och JKH

Som tidigare nämnt har vi fått två nya klubbar anslutna till förbundet för varsitt prövoår, Roslagens kaninhoppare (RoKH) och Jämtlands kaninhoppare (JKH). Vi är mycket glada över att förbundet växer och att vi får en större utsträckning för kaninhoppningen i Sverige. Stort lycka till! Mer information hittar ni i ett separat inlägg på SKHRF Online.

 

Reseersättning till stämman

Styrelsen har beslutat att förbundet betalar ut reseersättning för klubbarnas ombud, med kravet att dessa även då deltar på söndagens viktiga föreläsningar. Detaljer om detta finns i tidigare inlägg på SKHRF Online. Ersättningen kommer att betalas ut i efterskott.

 

Årets eldsjäl

Det går fortfarande att skicka in nomineringar till varför just den personen du tycker lyfter kaninhoppningen inom vårt förbund ska bli 2018:s eldsjäl. Skicka era nomineringar till skhrf.styrelsen@gmail.com. Mer information har även utkommit i tidigare månadsbrev.

 

SM i rak och längd

SM i rak och längd 2018 närmar sig med stormsteg och arrangeras av Kalmarortens kaninhoppare i Iffehallen, Kalmar. Sista anmälan går ut en månad innan SM, det vill säga 19/4.

 

Utom tävlan på grund av för ung ålder för ordinarie klass

Det inkom tidigare en fundering till styrelsen om en klubb som inte tillåter utom tävlan på en tävling, kan göra ett undantag för endast de kaniner som är för unga för sin ordinarie klass. Svaret på detta är nej, vid utom tävlan ska inte dessa undantag göras då ”för ung för sin ordinarie klass” inte kan klassas som det enda giltigs skälet till att få starta utom tävlan. Klubbar avgör själva vad de anser är giltiga skäl, men det blir mycket svårt att argumentera för att endast detta är ett giltigt skäl, och därmed blir det inte rättvist då motionerna som gått igenom gällande ålderbegränsningar inte har nämnt något om att alltid få starta utom tävlan.

 

Datum att hålla koll på:

10/4 Sista dag för ansökan till domarlägret 2018
21-22/4 Årsstämman och efterföljande föreläsningar, Landskrona Arrangör SKH
10-13/5 Domarläger, arrangör VÄSKH
19-20/5 SM i rak och längd, arrangör KoKH
16-17/6 Agriacup (Agria 19:e) Österjörn, arrangör ACKH
14-15/7 Agriacup (Agria 14:e) Falsterbo, arrangör SKH
28-29/7 Agriacup (Agria 28:e) Europride arrangör 08KT
20-21/10 SM i krok och höjd, arrangör VÄSKH

 

 

 

Bra adresser:

SKHRFonline – http://online.skhrf.com

Styrelsen – styrelsen@skhrf.com

Domarkomittén – DK@skhrf.com

Avelsgruppen – AG@skhrf.com

Valberedningen – valberedningen@skhrf.com

Kaninregistret – KR@skhrf.com

Protokollfrågor – protokoll@skhrf.com

Rikshoppet – rikshoppet@skhrf.com

Sammanställt av Sara Johansson

 

Vi sponsras av

agria_djurforsakring_800