SKHRFonline


Månadsbrev juli

Hej på er!

Här kommer ett nytt månadsbrev.

 

Sista ansökningsdag

Även om det är högsommar och höstens känns väldigt långt borta börjar det närma sig sista ansökningsdag för 2019 års arrangemang. Är ni sugna på att arrangera rak- och längd SM, en deltävling i Agriacup, Stämman eller Domarkursen är sista dag att ansöka 1/9. Ansökan om domarkursen skickas till DK, övriga arrangemang till styrelsen.

Koccidier

Styrelsen vill påminna om att i de fall man upptäcker att man har utbrott av koccidier i sin kaningård så ska det anmälas till förbundsstyrelsen enligt sjukdomshandboken. Håll gärna lite extra uppsikt på ungar som inte verkar växa som de ska och ta ett test om du misstänker att något inte står rätt till.

Sena flyttar av tävlingar

På sista tiden har styrelsen fått in del dispensansökningar om att byta datum på tävlingar som det är mindre än 2 veckor kvar till. Även om det självklart kan hända saker så upplever vi att flera av dessa hade kunnat hanteras tidigare med lite framförhållning. Som framgår i förbundshandboken kan man inte räkna med att få svar på frågor där styrelsen måste fatta ett beslut i snabbare än 2 veckor. Styrelsen kommer alltså inte hantera dispensansökningar om att flytta datum för tävlingar med kortare tid än 2 veckor.

Klubbtävlingar

Klubbtävlingar är för klubbens medlemmar och styrelsen har nu fått frågan om man då kan neka kaniner som inte är registrerade på förare i klubben att starta. Styrelsen har kommit fram till att eftersom motionen om klubbtävlingar röstades igenom som att det är en tävling öppen enbart för klubbens medlemmar så kan man inte kräva att kaninen ska vara registrerad på föraren för att få vara med. Vi är medvetna om att detta innebär att man kan låna in kaniner som tillhör andra förare än de som är medlemmar i klubben men vi anser att som motionen är genomröstad går detta inte att förhindra, det måste göras genom en ny motion till årsstämman i så fall.

Klubbtävling går nu att klicka i som val på Skuttli vilket gör att andra än medlemmar inte kan anmäla sig, observera att dessa tävlingar fortfarande ska skickas in till förbundet. Det räcker inte med att enbart klicka i rutan på Skuttli.

Skuttli

Som de flesta av er märkt har det skett en större uppdatering på Skuttli. Sättet att anmäla sig har ändrats för att det ska bli effektivare administration. Vi vill be om ursäkt för att vi har brustit i kommunikationen kring detta ut till er medlemmar och håller på och ser över vårt interna arbete hur vi kan bli bättre i att informera innan sådana förändringar sker. Vi hoppas dock att det i förlängningen ska bli enklare både för medlemmarna och klubbarna genom det här. Något som kan vara bra att vara medveten om är att om man använder kassaskåpet och lägger in en skuld på en person så spärras den personen från att anmäla till tävlingar i aktuell klubb. Har man som medlem gratisstarter/innestående pengar i kassaskåpet i en klubb så kommer dessa dras automatiskt när man anmäler sig till en tävling hos den klubben.

Här finns en länk till en film som förklarar hur den nya anmälan fungerar. Samtliga kassörer ska också ha fått en film om hur administrationen går till men den nya anmälningsfunktionen.

https://drive.google.com/file/d/1uiq1fcc4RA-xvlM3e588cG4TQqDeBkte/view

 

Tävlingpropositioner

Styrelsen vill påminna om att kolla igenom vad ni skriver i er information om tävlingarna i annonsen så den stämmer med det ni vill ska gälla på tävlingen. Man kan inte komma och hävda andra rutiner/regler för ex anmälan och betalning om detta inte står i annonsen. Är det så att ni av någon anledning behöver ändra efter att det börjat anmäla sig personer till tävlingen så måste detta mailas ut till samtliga anmälda. Det är inte okej att enbart informera via sociala medier.

Datum att hålla koll på:
14-15/7 Agriacup (Agria 14:e) Falsterbo, arrangör SKH
28-29/7 Agriacup (Agria 28:e) Europride arrangör 08KT

1/9 sista ansökningsdag för arrangemang 2019 SM rak och längd, Stämman, Domarkursen och deltävlingar i Agriacup
20-21/10 SM i krok och höjd, arrangör VÄSKH

Bra adresser:

SKHRFonline – http://online.skhrf.com

Styrelsen – styrelsen@skhrf.com

Kassören – kassor@skhrf.com

Domarkomittén – DK@skhrf.com

Avelsgruppen – AG@skhrf.com

Valberedningen – valberedningen@skhrf.com

Kaninregistret – KR@skhrf.com

Protokollfrågor – protokoll@skhrf.com

Rikshoppet – rikshoppet@skhrf.com