SKHRFonline


Månadsbrev December

Hej på er!

 

Dags för årets sista månadsbrev, vilket också innebär att vi snart påbörjar ett nytt tävlingsår.. Jag vill börja med att tacka ACKH för ett väl arrangerat SM och gratulera våra nya svenska mästare Julia och Amalthea och Tarkan och Aysel.

 

Jordbruksverkets regler

Som ni säkert sett och hört har det de senaste veckorna varit ganska mycket diskussioner ang våra tävlingar och Jordbruksverkets regler. Styrelsen har haft tät kontakt med Jordbruksverket och vi kan nu meddela att vi framöver kommer kunna ha kaninerna i sina transportburar under tävling som vi haft förut utan att behöva söka dispens för varje tävling!

Klubbarna har fått den informationen utskickad till sig om vad som gäller och vad som skett. Men som det är just nu har vi tillåtelse att hålla kaninerna i transportburar under tävling som innan, utan att behöva söka dispens.

Vi vill dock fortfarande göra er uppmärksamma på förbundets regler kring transportbur på tävling samt att under transport till och från tävlingar gäller de måttangivelser som står i lagen. Att lagen följs vid transport till och från tävling är varje enskild medlems ansvar och inget som varken klubbar eller förbundet ansvarar för.

 

Utskotten

Sedan sist har Avelsgruppen fått förstärkning av Karin Ragnarsson från StKH och Josefin Svensson från LKH.

 

Både DK och MVG söker dock fortfarande nya intresserade medlemmar efter de avhopp gruppen haft. Känner du att det kan vara nått för dig? Ansök till styrelsen@skhrf.com.

 

Redaktionen söker också nya intresserade medlemmar. Vill du sitta med där skickar du en ansökan till RH@skhrf.com

 

Årsstämman 2015

Årsstämman 2015 som sagt att 25-26/4 på Frykstadhöjden i Kil. Arrangerande klubb är Värmlands Kaninhoppare. Som vanligt kommer vi att hålla årsstämman på lördagen och tävling på söndagen.

 

Det innebär att klubbarnas årsrapporter från årsmötet med ombud till stämman ska vara förbundet tillhanda senast 25/3. Dessa skickas till kansliet. Motioner ska också vara förbuundet tillhanda 25/3 och dessa mailas till motioner.skhrf@gmail.com,.

 

Valberedningen består av Kajza Degerman, Hendrike Palm och Michelle Elofsson. Dessa kontaktar du på valberedning@skhrf.com om du har förslag på nya personer till styrelsen.

 

Tänk också på att klubbarna måste hålla sina egna årsmöten senast 25/3 för att ha rätt att vara representerade på stämman.

 

Vid årskiftet kommer klubbarna få ett första mail om hur många ombud de är garanterade att få skicka, därefter kan antalet bara öka, inte minska.

 


Rak och längd SM

SM till våren är också klart och det kommer att hållas 2-3/5 i Hedemora ishall. Arrangör är WKH. Vi tackar Dalarna för att de ställer upp och tar på sig arrangemanget.

 

Jubileumstävlingen

Jubileumstävlingen som sköts upp i höstas har nu fått ett nytt datum. 30-31/5 kommer den att hållas i Hässleholm med SKH som arrangör. Observera att den helgen är tävlingsfri i övrigt!

 

Domarläger2015

Domarlägret har också hittat en arrangör och kommer att hållas Kristi Himmelsfärdshelgen 14-17/5 i Friggesund. Arrangör är HäKH.

 

Kaninregistreringar

Styrelsen vill påminna om att från och med 1/1 2015 så ska alla kaniner vara registrerade vid sin första start i lättklass. Passa på att registrera innan 2015 för att underlätta för alla registratorer.

 

Nya regler 2015

Bifogat till det här månadsbrevet finns även en sammanställning över de nya regler som börjar gälla 1/1 2015. Inom kort kommer reglementet finnas att ladda ned från hemsidan, och de som har beställt tryckta reglementen kommer att få dessa på Kista.

 

Information

Då forumet inte används så mycket så har AG, DK, MVG och RH informerar flyttat över och finns nu direkt på hemsidan. Styrelsen information ska finnas på både forumet och hemsidan är tanken. Det allra mesta finns också att läsa på vår facebooksida

 

Datum att hålla koll på 2015

1 mars Sista ansökningsdag SM i krok och höjd 2015

25 mars Sista dag att skicka in årsrapporter ombud och motioner samt hålla årsmöte.
25-26 april Årsstämma Kil VKH

2-3 maj SM i rak och längd, Hedemora, WKH

14-17 maj Domarkurs Friggesund HäKH

30-31 maj Jubileumstävlingen, Hässleholm, SKH

27-28 juni Sveland cup deltävling 1(27:e) Österjörn, ACKH
11-12 juli, Sveland cup deltävling 2 (11:e ) Falsterbo, SKH

22-23 augusti Sveland cup deltävling 3 (22:e) Bromma StKH

1 september, sista ansökningsdag för SM i rak och längd, Sveland cup 2016, stämman 2016 och Domarlägret 2016

 

Uppdaterade paragrafer TR 2015