SKHRFonline


Månadsbrev augusti

Hej på er!

Här kommer ett nytt månadsbrev med en hel del spännande information. Observera att sista ansökan för jubileumspokalen går ut idag (2018-08-20), den är utskickad sen tidigare men kommer med här igen som en påminnelse.

Hoppa för cup

I TR anges de regler som gäller för cup, och att om andra regler ska tillämpas måste de godkännas av styrelsen. Vi har utifrån det beslutat att det är okej att funktionärerna tävlar sina kaniner utom tävlan i klassen och ändå får räknas med som deltagare i cupen utan att det måste skickas in först Dock vill vi att det rapporteras in i efterhand om detta har behövt användas.

EM

SKHRF har blivit inbjudna att delta i EM i kaninhoppning som hålls 9-11/11 i Herning Danmark. Egentligen så får inte SKHRF delta då det bara kan var ett förbund per land som är med och SKAF är det. Men tack vare att Danmark har bjudit in oss specifikt så får vi vara med och vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att vara med. Programmet för helgen ser preliminärt ut som följande:

Fr. 09.11.2018

09:00 o´clock Hopper meeting

straight course elit class

straight course hard class

straight course middle-hard class

straight course easy class

Sa. 10.11.2018

 High jump

parcours middle-hard class

parcours easy class

Long jump

Su. 11.11.2018

parcours elit class

parcours hard class

approximately 12:30 o´clock presentation ceremony of all disciplines

Startavgiften är 6 Euro per start.

Varje klass kan ha max 75 starter och varje deltagare får ha med sig max tre kaniner per klass. SKHRF har 260 starter att fördela på dessa klasser. Kaniner som ska delta I höjd och längdhopp ska vara elit och måste ha hoppat 70 cm resp 170  I höjd/längd inom de senaste 6 månaderna från sista anmälningsdag.

Ni som vill delta anmäler er på bifogad blankett till mail emanmalan@skhrf.com senast 14/9. Anmäler du mer än en kanin måste du prioritera i vilken ordning du vill ha med dessa eftersom SKHRF inte kommer kunna få med alla anmälda om det överstiger 260 starter. Observera att i första hand kommer kaniner som tävlar elit prioriteras. Säkerställ att du får ett svar på anmälan så den är mottagen. Efter att sista anmälningsdagen har gått ut kommer starterna fördelas och en faktura skickas ut med startavgiften. En inskickad anmälan är bindande efter sista anmälningsdag och du kommer vara betalningsskyldig även om du inte åker.

EM kommer att dömas  utifrån EE´s regler (bifogade) av bland annat en svensk domare.
Är du sugen på detta domaruppdrag eller annan funktionärsuppgift under EM, hör av dig snarast till styrelsen. Eftersom stämman 2018 bestämde att pinnar och cert ska räknas om man tävlar i andra länder med likvärdiga förbund från och med 2019 så har styrelsen beslutat att pinnar och cert tagna på EM kommer att räknas i Sverige.

.

Jubileumspokalen

Eftersom årets stämma inte innehöll någon tävling har styrelsen beslutat om att Jubileumspokalen ska delas ut på en separat tävling i år. Senare under hösten kommer det komma information både om hur SKHRF firar 30 år nästa år och hur Jubileumspokalen kommer att hanteras framöver.

Jubileumspokalen arrangeras av en klubb ansluten till Sveriges Kaninhoppares Riksförbund. Jubileumspokalen ska arrangeras som en enskild tävling i November eller december månad.

Den dagen som Jubileumspokalen arrangeras får ingen annan tävlingsverksamhet anordnas av klubbar anslutna till Sveriges Kaninhoppares Riksförbund. (Klubbar som drabbas får dispens att flytta sin tävling).

Tävlingsprogrammet ska vara följande:

Jubileumspokalen Rak Elit x2, Bed C

Stora Jubileumskampen Rak Svår, Bed C

Lilla Jubileumskampen Rak Medelsvår, Bed C

Höjd EjE / E, Längd EjE / E, samt Miniklass får inte arrangeras. Lättklass får arrangeras.

Sveriges Kaninhoppares Riksförbund står för kostnaden avseende cuppriser anpassat till startantalet. Att deltaga i cup är därför avgiftsfri för alla ekipage som vill deltaga.

Ansökan

Klubbar ska inkomma senast 2018-08-20 med en ansökan om att dom vill arrangera Jubileumspokalen. I ansökan ska datum, plats och lokal beskrivas samt även om klubben har tillräckligt med domare och funktionärer.

Förbundsstyrelsen ska ha fattat beslut om vilken klubb som får arrangemanget senast 2018-09-01.

Om ingen ansökan inkommer till förbundsstyrelsen senast 2018-08-20, 23:59 inhiberas den tillfälliga regeländringen för jubileumspokalen 2018.

Ansökan skickas till styrelsen@skhrf.com

Skuttli

Eftersom det är en del frågor kring Skuttli har vi fått bifogad text från Daniel som vi hoppas rätar ut en del frågetecken. Ytterligare information om hur ni gör ändringar i era anmälningar kan ni läsa här Vi är medvetna om att det varit en del strul i samband med de nya funktionerna men hoppas att det snart ska fungera bättre för alla parter. Observera att nedstående text gäller för dig som enskild användare, som adminanvändare kan det finnas andra sätt att hantera detta.

Tidigare så anmälde man en kanin i taget och varje start blev som en anmälan i sig själv. Detta summerades genom att man angav betalare. Med nya anmälan så är tänket att varje person skapar en övergripande anmälan som innehåller starter, cuper, aktiviteter och lag. Den som skapar anmälan kallas betalare/anmälare och är den person som sedan kan göra ändringar på anmälan och alla dess ingående starter. Ändringar görs från tävlingssidan där man hittar sin anmälan i listan på anmälningar och väljer ”ändra”.

Byte av förare innan sista anmälningsdag kan göras via knappen ”Byt förare” som ni hittar i listan över anmälningar bredvid ändra.

Hur tar vi bort efteranmälan för ett ekipage?

Detta kan bara göras av personer med admin-behörighet och det hittar de genom att välja ”visa” för personens anmälan och sedan väljer man knappen ”ändra” bredvid respektive ekipage.

Betalning sattes tidigare per start och det sätts nu på hela anmälan och väljs i slutet. I samband med det så kommer alla gratisstarter och allt innestående som finns i klubbens kassaskåp att användas automatiskt. Möjlighet att kunna välja bort användande av gratisstarter när man anmäler sig kommer att komma under juli månad.

Innestående har försvunnit som betalsätt på tävlingar då det alltid kommer att användas när en person anmäler sig. Gratisstarter finns kvar som betalsätt som tidigare så att klubbar kan begränsa att gratisstarter inte får användas på specifika tävlingar.

Tidigare markerade man en anmälan som betald eller inte. Nu måste man skapa en transaktion där man anger summa och datum. Detta för att kunna hålla koll på vad en person betalat på en tävling och sedan kunna justera kassaskåpet med innestående eller en skuld. Detta gör man under betalningar och väljer ny transaktion.

En stor skillnad mot tidigare är att även tävlingar ska avslutas och inte enbart klasser. Detta skall göras när man kontrollerat betalningen för alla på tävlingen och matat in datan i Skuttli. Detta hittar ni på sidan för tävlingsinformation högst upp.

Att avsluta en tävling innebär att Skuttli stämmer av vad en person betalt, använt i gratisstarter och innestående mot faktiskt tävlande. T.ex. om något tillkommit sedan medlemmen betalade eller något ekipage ströks. Detta kan resultera i att medlemmen får innestående eller skuld. Om man har råkat använda för många gratisstarter, så betalas dessa tillbaka till medlemmens kassaskåp.

Om en medlem har en skuld så innebär det att medlemmen inte kan anmäla till tävlingar hos klubben eller göra ändringar på befintliga anmälningar hos klubben innan skulden är betald. En skuld löser man genom att mata in en insättning i kassaskåpet för medlemmen när denna betalat in sin skuld.

Nu finns en begränsning att en kanin enbart kan ha en betalare per tävling. Detta för att möjliggöra automatisk uppklassning som nu är möjligt i och med nya anmälan. Se separat inlägg för hur det funkar.

Betalare blir den som skapar anmälan. Det är alltså INTE valfritt som tidigare. Det är främst två anledningar till detta. Dels ska man inte kunna göra någon betalningsskyldig. Den andra anledningen är att det ska bli tydligare vem som har anmält kaniner och således är ansvarig för anmälan. Har man tidigare i familjen gjort så att flera personer har anmält sig men angivit olika betalare så finns två sätt. Varje person skapar en egen anmälan med sina kaniner eller så skapar betalaren hela anmälan.

Kortbetalning

Med nya anmälan är det möjligt att välja om man vill ta betalt med kort och/eller PayPal. Hojta till om er klubb är intresserade och vill komma igång 🙂 Betalning bockas av automatiskt och har ni bara detta betalsätt slipper ni manuellt kolla ert konto efter betalningar. Det går även att ha som ett extra betalsätt till de som ni har idag om ni bara vill ha det som ett extra alternativ.

Måste vi använda kassaskåpet?

Nej ni behöver inte använda kassaskåpet. Om ni låter bli att mata in något i kassaskåpet och låter bli att avsluta tävlingar så slipper ni få in något där. Dock kommer ni inte kunna låta medlemmar använda innestående eller gratisstarter som betalsätt. Använder ni inget av det så är det ju inget problem men jag skulle rekommendera de flesta klubbarna att koppla på kassaskåpet för att slippa hålla koll på detta manuellt.

När får vi nya anmälan?

Ett datum är satt för start av nya anmälan individuellt per klubb. 26 augusti kommer alla vara över på nya anmälan. Vill ni veta exakt datum så hojta till. Det går även att tidigarelägga om man vill, men då nollställs användande av innestående och gratisstarter för de som redan anmält till tävlingen innan nya anmälan kopplades på.

Vad behöver ni i klubben göra för att komma igång med nya anmälan?

Om ni vill att innestående och gratisstarter skall kunna användas som betalsätt så måste dessa saldon matas in i kassaskåpet innan ni avslutar er första tävling med nya anmälan.

Styrelsemöte

Styrelsen ska ha fysiskt styrelsemöte 8/9, har du något särskilt du tycker ska tas upp så skicka ett mail till styrelsen.

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdagen för 2019 års arrangemang närmar sig med stormsteg och än så länge har vi inte fått in några ansökningar. Är ni sugna på att arrangera rak- och längd SM, en deltävling i Agriacup, Stämman eller Domarkursen är sista dag att ansöka 1/9. Ansökan om domarkursen skickas till DK, övriga arrangemang till styrelsen.

Datum att hålla koll på:

20/8 Sista ansökningsdag Jubileumspokalen 2018

1/9 sista ansökningsdag för arrangemang 2019 SM rak och längd, Stämman, Domarkursen och deltävlingar i Agriacup
20-21/10 SM i krok och höjd, arrangör VÄSKH

Bra adresser:

SKHRFonline – http://online.skhrf.com

Styrelsen – styrelsen@skhrf.com

Kassören – kassor@skhrf.com

Domarkomittén – DK@skhrf.com

Avelsgruppen – AG@skhrf.com

Valberedningen – valberedningen@skhrf.com

Kaninregistret – KR@skhrf.com

Protokollfrågor – protokoll@skhrf.com

Rikshoppet – rikshoppet@skhrf.com

Sammanställt av Erika Djerf