SKHRFonline


Månadsbrev Augusti 2015

Hej på er!

 

Då har nog årets varmaste månad snart tagit slut. Augusti betyder för mig slutet av sommarsäsongen och många tävlingar har det varit runt om i landet.

 

Skuttli

Det känns som Skuttli är en stående punkt nu för tiden i månadsbrevet och det är för att styrelsen jobbar massor för att Skuttli ska passa in med våra regler och att vi ska kunna få in så mycket funktioner som kan underlätta både för er som medlemmar, på klubbnivå och förbundsnivå.
Det som jag vill trycka på den här månaden är att ni måste vara noggranna när ni jobbar i Skuttli, ha bara en flik uppe med Skuttli då det annars kan bli problem om det ändras något i den ena fliken.
Samma sak när ni använder funktioner som Efterinmatning, ni måste ha fixat alla ändringar först så att rätt förare är på rätt kanin och att alla strykningar är gjorda. Än så länge är efterinmatningen BARA inmatning av resultat, ingenting annat. Så se till att allt är klart från början så brukar det mesta lösa sig.
Glöm heller inte bort att en kanin inte är registrerad bara för att den är inmatad via en kullregistrering eller inlagd i Skuttli.
När det gäller tävlingsprogrammet lägger ni helt enkelt in alla era tävlingar och ändringar själva. Ni behöver endast maila in om ni vill ha dispenser på tävlingar/ändringar eller om Skuttli ligger nere och ni måste få in tävlingen/ändringen just då.

 

Munkpeppar

Styrelsen fick för ett tag sedan frågan om det är okej att använda Munkpeppar till sina kaniner och sedan tävla. Styrelsen har sedan läst på lite mer om just Munkpeppar. När man bara läser om Munkpeppar så är det en ört som används både till människor och djur och i samband med att ex. lugna hormonbeteenden. När det gäller för både hund och häst bland annat så klassas Munkpeppar in under doping och även om vi inte har en paragraf i vårt reglemente som rör detta så har styrelsen beslutat att det inte är okej att använda Munkpeppar på kaninerna med stöd i lagen
                      2§ Övriga djurslag som har tillförts läkemedel eller annan substans eller har behandlats med annan metod            som kan påverka prestationsförmåga eller temperament får inte delta i tävling eller tränas för att delta i                       tävling på tävlingsbana så länge de är påverkade av läkemedlet, substansen eller metoden.
(SJVFS 2011:24)

Sista ansökningsdag

1/9 är sista ansökningsdag för en hel del arrangemang 2016.
Än har vi inte fått in någon ansökan för varken SM, Svelanddeltävlingarna eller Stämman. Så är din klubb intresserad av något av ovanstående arrangemang eller domarlägret är det verkligen dags att skicka in en ansökan. Har ni frågor eller funderingar kring något av arrangemangen så hör av er till styrelsen så vi kan hjälpa till. Får vi inte in några ansökningar kan det leda till att arrangemangen ställs in (med undantag för stämman)
Det som inte får hända
Nu har det gått en tid och det heter att tid läker alla sår.
Först tänkte jag inte ta upp det för att slippa riva upp eventuella sår igen men ibland kan det vara bra att se tillbaka ändå även om det gör ont. När vi var och varannan helg åker på tävlingar så tror jag det är otroligt få av oss som ens har en tanke i bakhuvudet på att inte få med sig alla sina kaniner hem igen. Jag har själv för fem år sedan åkt hem från en tävlingshelg med en kanin mindre på grund av sådant som inte får hända.
Det är nog få som missat det som hände under helgen i Solvalla, en härlig tävlingshelg till en början som slutade i tragedi när en hund kom lös och in bland kaninerna. Damma hade inte oddsen på sin sida utan avled på tävlingsplatsen. Vi i styrelsen sänder alla våra tankar till Tina.

Datum att hålla koll på 2015

1 september, sista ansökningsdag för SM i rak och längd, Sveland cup, stämman och Domarlägret 2016

7-8 november SM i Krok och Höjd Södertälje, 08KT